Retourbeleid

Retourinformatie

Natuurlijk heb je de mogelijkheid jouw bestelling conform de in onze algemene voorwaarden vastgelegde termijnen te retourneren. Je kunt zonder opgave van reden binnen 14 dagen na ontvangst van de producten de overeenkomst ontbinden. Mist de producten ongebruikt en ongeopend zijn.

LET OP! Kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening en versturen zonder Track&Trace is altijd op risico van de consument. Wij nemen alleen de verzendkosten over mits het een fout is vanuit onze kant. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk terugbetaald (binnen 30 dagen).

Retourzendingen vanuit Nederland

Stuur een e-mail naar info@sooth-care.com met jouw ordernummer en wat je graag wilt retourneren. Wij verzoeken je om de producten in de originele verpakking én in originele verzendverpakking of vergelijkbare doos naar ons terug te sturen. Stuur deze op met het retourformulier naar:

Sooth Care
T.a.v. Retouren
Emile Durkheimweg 89
1349 CE Almere

Retourzendingen buiten Nederland

Bij een retourzending buiten Nederland, vragen wij je contact op te nemen met onze klantenservice via info@sooth-care.om. Vermeld in je e-mail jouw contactgegevens en bestelnummer. Tevens ontvangen wij graag je IBAN (International Bank Account Number) en tenaamstelling om de eventuele terugbetaling van jouw retourzending in orde te maken.

Je ontvangt vervolgens per e-mail een retouropdracht die je op jouw retourzending kunt bevestigen.

Wat zijn de kosten voor retourneren?

Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de verzendmethode die je kiest.

Je kunt de verzendkosten in twee gevallen terug krijgen:

Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of anderszins niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval vergoed volgens de betaalmethode van aankoop.

Je herroept jouw bestelling op basis van een gegronde reden. Wij beschouwen de volgende redenen als gegrond:

  • Je hebt een verkeerd artikel gekregen.
  • Het artikel is kapot of beschadigd.

Wanneer en hoe wordt mijn geretourneerde bestelling/product terugbetaald?

Zodra ons distributiecentrum het retourpakket heeft ontvangen, wordt je retour z.s.m. verwerkt. Na de verwerking van je retour ontvang je binnen enkele dagen het aankoopbedrag terug op je rekening. De terugbetaling vindt plaats via de betaalmethode die je hebt gekozen bij het afrekenen van je bestelling.

Heb je de bestelling betaald met Creditcard, dan kan het terugstorten iets langer duren. Houdt rekening met 10 werkdagen.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Je kunt je aankoop retourneren volgens de vastgelegde termijnen uit de algemene voorwaarden. Je kunt zonder opgave van reden binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van je bestelling de overeenkomst ontbinden en producten retour zenden. Je dient dan de aangekochte producten in de onbeschadigde, niet beschreven, originele fabrieksverpakking en in ongebruikte staat (i.v.m. hygiëne) te retourneren. De kosten van de producten die je hebt aangeschaft, zullen worden terugbetaald binnen 14 dagen na retourzending van de artikelen. Kosten van retourzendingen komen voor eigen rekening.

Let op, i.v.m. de hygiëne regels kunnen wij echter uitsluitend ongebruikte en ongeopende producten terugnemen! Neem in het geval van een defect of bij een verkeerde levering van ons, eerst contact met ons op om deze kwestie te bespreken alvorens je het retourneert.

Mijn retour voldoet niet aan de voorwaarden, wat nu?

Wanneer een artikel niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, kun je deze helaas niet retourneren. Onze retourverwerking stelt aan de hand van diverse toetsingen vast of een retour gestuurd artikel voldoet aan de voorwaarden. Voldoet je retour niet aan de voorwaarden, dan kunnen we deze niet verwerken en niet overgaan op terugbetaling.

Hoe meld ik online mijn retour aan?

Dit doe je gemakkelijk en snel via het online retourformulier die je ontvangt als je een mail stuurt naar info@sooth-care.com.

Beschadigde producten
Hoewel we ons best doen om je product veilig bij je thuis te krijgen, kan het soms gebeuren dat er schade ontstaat tijdens de verzending. Mocht dit gebeurd zijn bij een product uit jouw bestelling, laat dit dan zo snel mogelijk weten via info@zantacosmetics.nl. Wij zorgen voor een passende oplossing.

Nazendingen
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een bepaald product niet meer op voorraad is. Je ontvangt dan een email met de verwachte leveringstermijn.

Retourbeleid als pakket niet is opgehaald bij een afhaalpunt

Als je de bestelling bij een PostNL of DHL afhaalpunt laat bezorgen, kun je het pakket binnen een week ophalen. Daarna gaat het pakket automatisch retour. Dit zie je in de status van de track & trace. Wanneer wij het pakket retour hebben gekregen, crediteren wij de producten en wordt er €10 administratiekosten in rekening gebracht. 

Wanneer je spijt hebt van je bestelling en je je order wilt herroepen, dien je het pakket op te halen en vervolgens aan ons te retourneren. Op deze manier wordt het niet geregistreerd als een 'niet-opgehaald' pakket.