Over ons

Hoe het begon

Het eerste zaadje voor Sooth is eigenlijk geplant toen de moeder van Sandra, Netty, ongeneeslijk ziek werd. Haar darmtumor was terug. Ze begon vol goede moed aan chemotherapie maar het brak haar en haar huid. Zelf slapen was door de heftige pijn moeilijk. Netty besloot na een kort en heftig ziekbed zelf uit het leven te stappen. Het was goed zo. De laatste dag van Netty was de meest bizarre en mooiste dag uit Sandra haar leven. Priscilla stond ondertussen Sandra bij in dit proces en voelde het verdriet en de liefde. En al deze liefde heeft Priscilla in een potje gestopt, een manier om iets te kunnen doen, iets te kunnen bijdragen. Met tranen in haar ogen stond Priscilla de crème te maken en stuurde deze op. Sandra, kan zich goed kan herinneren hoe haar moeder een diepe zucht van verlichting slaakte toen ze het opsmeerde. "Ik heb geen jeuk meer." zei Netty. Bleek dat ze erg last van jeuk had, maar dit niet belangrijk genoeg vond om anderen er ook nog mee te belasten. En die zucht van verlichting, de rust die haar huid ineens kreeg, dit gevoel willen we verder delen. Deze liefde in dit potje crème mag iedereen ervaren. Daarom zijn we Sooth begonnen. Uit liefde.

De nalatenschap van Netty gaat ook door in de verpakking van Sooth. Haar favoriete bloem is de klaproos, haar hobby glas in lood. Dit is in het ontwerp verwerkt. 

Achter Sooth Care

Achter Sooth staat een team van twee vrouwen. Dol op alles wat natuurlijk is en ondernemen.

We hebben van dichtbij meegemaakt hoeveel invloed huidproblemen hebben op het dagelijks functioneren. Mensen helpen, via Sooth, dat is wat ons drijft. 

We hebben de expert op gebied van natuurlijke verzorging aan het werk gezet. Priscilla maakt alle producten en is zeer kritisch. Alleen natuurlijke en vegan ingrediënten komen door de keuring.

Dit heeft gezorgd voor de zachtste crème die helpt de huidflora te versterken, ideaal voor de gevoelige en droge huid. Veilig en betrouwbaar. Sooth maakt de huid weer zacht, soepel en geeft een buffer mee. 

Priscilla Rolvers

Priscilla Rolvers

Cosmetic Scientist

Priscilla Rolvers is cosmetisch wetenschapper en formuleert sinds 2011. Naast Zanta Cosmetics is ze directeur en oprichter van Enjoy Divine Nature. Ze is een professional en kan uren praten over natuurlijke plantaardige oliën, botanische extracten en emulsies. Priscilla luistert naar oude rockmuziek, droomt van een huis in de Schotse Hooglanden en luistert naar slechte romans.

Sandra de Bruijn

Sandra de Bruijn

Ontwerper

Sandra de Bruijn is naast medeoprichter van Zanta Cosmetics, tevens eigenaar van Oya Creatief. Ze ontwerpt alles, van logo tot complete verpakkingslijn en webshops. Maar ze maakt ook kunst. Geef haar een paar Molotov Acrylmarkers en wat spuitbussen en ze creëert een prachtig canvas met haar eigen kunst voor je. Gek op dieren.