Wereldkankerdag 4 februari

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Bij Sooth weten we uit ervaring hoe groot deze impact is, hoe verlammend het kan werken, hoe machteloos het voelt. 

Het heeft gevolgen voor degene met kanker en degene om hen heen. Daarom doen wij mee met Wereldkankerdag en geven we hier extra aandacht aan.

De start van Sooth

Een half jaar na de dood van Netty in april 2019 besloten we de crème op de markt te gaan brengen. Want naast Netty bleken er veel meer mensen met deze bijwerking te kampen. Eentje die niet nodig is! We zijn gaan starten, receptuur verbeteren, testen, dermatologisch testen, safety testen etc. Want de crème moet gewoonweg superveilig zijn voor mensen met een kwetsbaar afweersysteem. En dat is het! Het is met vlag en wimpel door alle Europese testen heen gekomen en we kunnen met grote trots zeggen dat Sooth dermatologisch is geschikt bevonden voor de gevoelige huid.

En in oktober 2020 zag Sooth het levenslicht. Een jaar hard werken, studie doen, onderzoeken en eindelijk lanceren gaf het Sooth een plek op deze wereld voor mensen met kanker. Netty is trots op ons, dat voelen we. 

Wereldkankerdag

Waarom Sooth en kanker

Veel mensen kampen met een erg droge en trekkende huid als gevolg van invloeden van chemotherapie. Dit weten we uit eigen ervaring door Netty, de moeder van Sandra (een van de vrouwen achter Sooth). Haar huid was zo droog geworden door de chemotherapie dat ze zich er echt oncomfortabel door voelde. Maar ze wilde het niet zeggen, omdat er zoveel aan de hand was rondom haar kanker. Pas toen Priscilla een crème had gemaakt uit liefde voor Netty en ze het opsmeerde, merkten we pas hoeveel ongemak Netty ondervond van deze droge huid. Het jeukte heel erg. 

De crème bleek dit weg te nemen! Comfort in een potje tijdens een palliatieve periode. Zo'n klein iets, zo'n grote impact in een vredig sterfproces. Zelfs de palliatieve thuiszorg was onder de indruk van het effect van de crème en wilden dit wel in hun werk-tas hebben. Maar er was maar 1 pot... 

Sooth Care gaat de strijd aan!

Chemotherapie heeft een grote impact op de huidbuffer. Veel mensen krijgen daarom ook last van een erg droge huid, die trekt en jeukt. De invloed van chemotherapie op het huidmicrobioom kun je hier lezen.

Chemotherapie is een strijd op vele fronten. Terwijl we vechten voor het leven, moeten we ook vechten voor de kwaliteit ervan. Door het ondersteunen van ons huidmicrobioom met prebiotische crèmes zoals Sooth, nemen we een belangrijke stap in de richting van dat doel. Laten we deze strijd samen aangaan, met zorg, steun en de kracht van de wetenschap aan onze zijde.

Wereldkankerdag

Sooth en Wereldkankerdag

En dit jaar gaan we nog meer aandacht geven aan mensen met kanker en nog meer hulp bieden aan hen! Daarom bieden we alle Sooth producten aan, inclusief onze cadeaupakketten, met 25% korting in de week van 1 tot en met 7 februari.

Zo willen we de toegankelijkheid tot comfort vergroten tijdens een oncomfortabele periode door chemotherapie. 

Wereldkankerdag

Aandacht en zorg voor mensen met kanker

Er is veel beschikbaar aan zorg rondom mensen met kanker of ex-patiënten. Wereldkankerdag besteed aandacht aan al deze beschikbaarheid en geeft een activiteiten overzicht. Zo kan je met deze zorg nader kennismaken. 

Er zijn workshops, bijeenkomsten, opstellingen en nog vele andere initiatieven beschikbaar door het hele land. Er zijn luisterende oren beschikbaar, rondleidingen, lezingen of heerlijke verwennerijen. 

Onze actie voor Wereldkankerdag

Sooth heeft ook nagedacht aan hoe wij bij kunnen dragen aan deze dag. Omdat wij cosmetica maken speciaal voor mensen met een extreem droge huid door chemotherapie, maar geen fysieke winkel hebben waar we je naartoe kunnen uitnodigen, bieden wij een online korting aan van 25% in de week van 1 t/m 7 februari op al onze producten

Op deze manier nodigen we je uit om kennis te maken met Sooth. Sooth is een 100% natuurlijke, vegan crème vol ingrediënten die helpt je huid gezond te houden en te herstellen van de invloeden van buitenaf. Sooth is dermatologisch getest en geschikt voor de zeer gevoelige huid. Het verzacht binnen 5 minuten een geïrriteerde en gevoelige huid. 

Koop Sooth met grote korting

Onze crème heet Sooth, want dat is precies wat het doet: verzachten. Sooth kan royaal gebruikt worden op je huid. Het voedt, beschermt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Vanwege de actieve ingrediënten zoals prebiotica en baobabolie, is het bewezen dat het zeer effectief is bij het helpen herstellen van een droge, geïrriteerde en beschadigde huid. Krijg een gezonde huidflora door het gebruik Sooth en een huid die alles aankan!

Probeer Sooth nu met een grote korting. Bekijk hier ons assortiment en krijg de kaart "Kaal" gemaakt door Hetty ten Holt er gratis bij. Zij verloor ook haar moeder aan kanker.