3 tips over hoe je voor je droge huid zorgt

3 tips over hoe je voor je droge huid zorgt

3 dingen die je wilt weten over de verzorging van je droge huid 

Als we last hebben van een droge huid, smeren we vaak met een bodylotion of een ‘hydraterende’ crème. Vele mensen zweren bij een bodylotion, als onderdeel van het ochtendritueel of na het douchen.

Maar volgens de expert op het gebied van cosmetische producten doen de meeste smeersels onvoldoende voor een droge huid. In dit artikel 3 tips over hoe je voor je droge huid zorgt.

Het is aan te raden om dagelijks de droge huid te verzorgen met een voedende crème. We kunnen hiervoor naar de drogist, welke vol staat met crèmes, bodylotions en andere smeersels die beloven de huid te ‘hydrateren’ of ‘voedend’ te werken.

Helaas blijken de meeste claims van huidverzorgingsproducten te mooi om waar te zijn, weet Priscilla Rolvers, cosmetic scientist. Zij heeft diverse natuurlijk cosmeticaproducten ontwikkeld en op de markt gebracht.

 

“Veel smeerseltjes laten de huid alleen tijdelijk zacht aanvoelen maar doen niks om de droge huid te herstellen. Waardoor je dus in een oneindige cyclus van smeren terecht komt, aldus Priscilla"

Verzorgingsproducten vaak niet hydraterend

Huidverzorgingsproducten waarop we de claim kunnen lezen dat deze hydraterend zijn, zoals bodylotions, bevatten vaak goedkope minerale oliën.

Rolvers legt uit: “Het smeersel lijkt snel in de huid te trekken maar werkt niet hydraterend. Het geeft tijdelijk een verzachting maar droogt ondertussen de huid juist uit. We ervaren dan weer snel een trekkende huid, waardoor we weer meer gaan smeren.

Onderaan de streep hebben we veel van het product nodig, zonder echte resultaten.”

Dit werkt wel

Als we op zoek gaan naar een crème voor de droge huid is het belangrijk dat er ingrediënten in zitten die zowel de huid voeden als de huid helpen bij het huidherstel.

Voorbeelden van voedende ingrediënten zijn plantaardige oliën met essentiële vetzuren zoals baobab olie, maar ook lipiden.

Ingrediënten die actief de droge huid helpen te herstellen zijn prebiotica en lipiden. Zij vullen tekorten aan, waardoor de huid in balans komt.

Smeren na elke douchebeurt

Hoe vaak mogen we eigenlijk gebruiken maken van huidverzorgingsproducten? Volgens Rolvers is het aan te raden om na elke douchebeurt het lichaam in te smeren met een voedende crème.

We hoeven niet bang te zijn dat onze huid gewend raakt aan het smeren. De droge huid heeft het nódig. Onze natuurlijk vetlaag gaat eraf door het douchen en het gebruik van douchegel en shampoo.

Ook onze huidflora wordt even verzwakt. Door het smeren van een voedende crème met prebiotica geven we de huid een zetje om weer gezond en soepel te worden.

Blijf dus lekker smeren, van top tot teen!

 

Zachte huid met Sooth 

Sooth is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van huidproblemen en hierdoor het gevoel van een soepele en zachte huid missen.

De huid weer prettig laten aanvoelen kan een lange zoektocht zijn. Sooth is er om je te helpen. Wij geloven dat natuurlijke huidverzorging hiervoor de oplossing is.

De crème is zo zacht dat het gebruikt kan worden door mensen waarvan de huid is aangetast door chemo of medicijngebruik. Lees meer...

 
Foto door cottonbro via Pexels 

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu