Droge huid na het zwemmen: hoe vegan huidverzorging kan helpen

Droge huid na het zwemmen: hoe vegan huidverzorging kan helpen

Afgelopen weekend was het weer zo ver: familieweekend. Er eventjes tussenuit met z’n allen. Bij zo’n mini-vakantie hoort natuurlijk ook een duik in het zwembad. Mijn kinderen en ik zijn echte waterratten en hebben dan uren plezier. Wel merkte ik dat het zwemmen invloed had op iedereen zijn huid. We hadden allemaal een droge huid na het zwemmen, de huid van mijn man en kinderen sloeg er zelfs wit van uit.

Dit keer was ik gewapend met een fles Sooth na het zwemmen, 100% vegan huidverzorging. Het smeren hielp enorm tegen de droge huid. Het voelde ook goed dat ik wist dat ik een crème gebruikte waar geen troep in zit, echt "guilt free" smeren. Bijkomend voordeel van al dat smeren, mijn huid is nog nooit zo zacht geweest! 

Hoe ontstaat een droge huid na het zwemmen?

Zwemwater bevat vaak chloor en andere chemicaliën om bacteriën en ziektekiemen te doden. Deze stoffen kunnen echter ook de natuurlijke oliën in de huid aantasten en uitdrogen. Als gevolg hiervan kan de huid na het zwemmen droog, schilferig en geïrriteerd aanvoelen. 

Zeker mensen die al een gevoelige of droge huid hebben, kunnen extra last van hun huid krijgen na het zwemmen.

Sooth huidverzorging als oplossing

Een droge huid na het zwemmen kan vervelend zijn, maar de vegan huidverzorging van Sooth kan helpen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging.

Door het gebruik van Sooth producten kan de huid gezond en zacht blijven, zelfs na een dagje zwemmen.

  

Waarom vegan huidverzorging

Vegan huidverzorging werkt vaak beter omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat die de huid kunnen irriteren of uitdrogen. Natuurlijke producten bevatten vaak ingrediënten die van nature voorkomen in de huid en daardoor beter door de huid worden opgenomen. 

De ingrediënten in Sooth die je huid helpen bij het verminderen van droogheid na het zwemmen zijn:

  • Lipiden zijn plantaardige vetten die lijkt op de natuurlijke vetten van de huid. Het kan helpen om je huid weer te hydrateren.

  • Shea boter is een natuurlijke, plantaardige boter die afkomstig is van de Afrikaanse sheaboom. Het heeft uitstekende hydraterende eigenschappen die kunnen helpen om je huid te verzachten en te kalmeren na het zwemmen.

  • Prebiotica is rijk is aan voedingsstoffen voor je huid. Het voedt je huid zodat en houdt de pH-waarde van je huid in balans.

 

Sooth helpt bij het verminderen van een droge huid na het zwemmen. Onze natuurlijk producten bevatten ingrediënten die de huid hydrateren en beschermen.

 

Foto banner door Markus Spiske op Pexels

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu