Waarom kiezen voor een verzorgingsproduct waar natuurlijke prebiotica in zit?

Waarom kiezen voor een verzorgingsproduct waar natuurlijke prebiotica in zit?

Een van de top ingrediënten in Sooth is natuurlijke prebiotica. Voor dit ingrediënt is heel bewust gekozen. Wellicht heb je hier weleens van gehoord en ken je dit product vanuit bijvoorbeeld voedingssupplementen voor een goed werkende darmflora. Maar het wordt de laatste jaren ook in huidverzorging gebruikt. Wij waren zelf enorm onder de indruk van wat prebiotica kan doen voor je huid. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder!

Wat is het verschil tussen prebiotica en probiotica?

Tussen deze twee termen ontstaat vaak veel verwarring. Daarom leggen we je graag eerst kort uit wat het verschil is tussen probiotica en prebioticaProbioticadit zijn de miljoenen goede bacteriën op je huid (het microbioom) en in ons lichaam. Deze bacteriën werken samen om je huid en lichaam gezond te houden. Prebiotica: dit zijn voedingsstoffen voor de goede bacteriën (probiotica) en die hebben ze hard nodig. Zo bevorderen ze de groei van probiotica, deze goed bacteriën kunnen hierdoor beter hun werk doen. 

Je huid en het microbioom

Om de rol van prebiotische huidverzorging beter te kunnen begrijpen is het belangrijk om in te gaan op de werking van je huid en het microbioom. Je huid bestaat van top tot teen uit miljoenen bacteriën die samen de beschermende laag vormen (het microbioom). Je kunt de verschillende bacteriën niet zien of voelen maar ze spelen samen een belangrijke rol. Ze werken samen om je huid gezond te houden, het immuunsysteem te ondersteunen en een beschermlaag voor je huid te vormen.

Op een gezonde huid leven bacteriën in harmonie en werken zij samen. Maar als je huidmicrobioom beschadigd of uit balans is, heeft dit ontzettend veel invloed op de huid. Alle huidproblemen die voorkomen hebben een oorzaak of gaan gepaard met een disbalans in de microbioom. Prebiotica helpt je om het microbioom te voeden en ondersteunen.

 

   

 

Wat brengt je huidmicrobioom uit balans of kan deze beschadigen?

Onderzoek heeft aangetoond dat alles wat je huid beïnvloedt ook effect kan hebben op je huidmicrobioom. Er zijn een aantal zaken die invloed hebben op de balans van je microbioom of deze kunnen beschadigen. Dit zijn bijvoorbeeld medicijngebruik, invloeden van buitenaf, stress en sommige verzorgingsproducten. Verstoring en beschadiging van de balans van het huidmicrobioom kan leiden tot een droge, gevoelige huid en kwetsbare huid, met als gevolg irritatie, roodheid, kloven en jeuk.

Wat doet prebiotica en voor wie zijn ze geschikt?

Prebiotische huidverzorgingsproducten kunnen gebruikt worden voor ieder huidtype maar wordt aanbevolen als je huidklachten hebt. Door deze toevoeging ondersteunt het je huid bij het herstel ervan en het opnieuw opbouwen van je microbioom. Met andere woorden het helpt bij het herstellen van het deze organismen die uitbalans of beschadigd zijn. Dit is erg belangrijk als je een gevoelige, droge of beschadigde huid hebt. Vandaar dat we ook spreken over de kracht van prebiotica. 

Natuurlijke prebiotica in Sooth

De natuurlijke prebiotica van Sooth Face & Body Crème herken je terug op de ingrediëntenlijst onder de naam Inuline (of Unilin in het Engels). Het is een oplosbare vezel dat veel voorkomt in diverse groenten en planten. Onze prebiotica stamt af van de de plant cichorei. Een 100% natuurlijk ingrediënt wat goed is voor je huid.

 

De voordelen van natuurlijke prebiotica op je huid

Prebiotica in huidverzorging stimuleren de groei van micro-organismen. Prebiotische huidverzorging helpt dus om je huidmicrobioom in balans te brengen door de goede bacteriën te voeden. Waardoor het zichtbaar de tekenen van droogte, waaronder een strak, ongemakkelijk gevoel verbeterd. Prebiotica pakt de onderliggende oorzaken van huidproblemen aan in plaats van ze alleen maar te maskeren. 

De belangrijkste voordelen van natuurlijke prebiotica op een rijtje: 

  • Versterkt je huidmicrobrioom. 
  • Houdt de pH-waarde van de huid in balans. 
  • Helpt de hydratatie in de huid te verhogen. 
  • Zorgt ervoor dat je huid beter bestendigd is tegen invloeden van buitenaf.  
  • Herstelt de balans van de goede en slechte bacteriën op de huid. 
  • Heeft een positief als je een gevoelige, droge of beschadigde huid hebt. 

 

Afbeelding header Andrea Piacquadio via Pexels

Afbeelding Cichorei van TheOtherKev via Pixabay

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu