Rode uitslag na chemo

Rode uitslag na chemo

Chemotherapie heeft niet alleen effect op het te behandelde gebied maar ook vaak op andere plekken van het lichaam. Een bekende bijwerkingen is de ontwikkeling van rode uitslag na chemo op de huid. Deze uitslag kan pijnlijk zijn en er onaangenaam uitzien. Ook kan je huid tijdens de behandeling gevoeliger zijn voor zonlicht. Het is belangrijk om te begrijpen waarom deze uitslag ontstaat, zodat je beter kunt begrijpen hoe natuurlijke huidverzorgingsproducten hierbij kunnen helpen.


Wees gerust er zijn uitstekende verzorgingsproducten beschikbaar. Zoals Sooth die je huid helpt te herstellen.

  


Waardoor ontstaat er een rode uitslag na chemo op je huid?

De rode uitslag op de huid ontstaat doordat chemo de snel delende cellen in je lijf aanvalt, zoals een tumor. Maar je huid bestaat ook uit snel delende cellen, waardoor deze door de chemobehandeling ook kan aangetast kan worden. Door de invloed van chemotherapie op je huid wordt deze vaak droger. Er kunnen bultjes ontstaan die op acne lijken (maar dit niet zijn) en de huid kan gaan jeuken.


Rode uitslag kan leiden tot krabben, pijn en een branderig gevoel. Het kan ook leiden tot schaamte en een laag zelfbeeld, vooral als de uitslag zichtbaar is op het gezicht of andere delen van het lichaam die normaal gesproken niet bedekt zijn. Deze symptomen kunnen de algehele kwaliteit van leven van een persoon tijdens de chemotherapie aanzienlijk verminderen.
De basis van deze klachten is dus een (extreem) droge huid die ontstaat door de chemo.

Natuurlijke huidverzorgingsproducten als oplossing

Gelukkig zijn er natuurlijke huidverzorgingsproducten die kunnen helpen bij de behandeling van rode uitslag na chemo. Natuurlijke producten zijn vaak beter dan synthetische producten omdat ze geen stoffen bevatten die de huid extra irriteren. Natuurlijke producten zijn ook vaak duurzamer dan synthetische producten. Hier zijn een aantal natuurlijke ingrediënten die kunnen helpen bij het verminderen van rode uitslag op de huid:

  1. Prebiotica: dit ingrediënt is bewezen effectief, het voedt de huid intensief waardoor het helpt bij het herstellen van de huid(flora.)
  2. Baobab Olie: zit vol essentiële vetzuren, waaronder Omega 3 en 6. Het helpt de huid te hydrateren en gehydrateerd te houden.
  3. Polysacchariden: verzacht gevoeligheid en irritatie direct op neurodermatologisch niveau tot wel 47%.
  4. Lipiden: maakt je huid zachter en helpt je huid te herstellen.

Sooth helpt bij rode uitslag na chemo

De Face & Body Crème van Sooth bevatten alle bovengenoemde ingrediënten. Daardoor speelt deze crème een belangrijke rol wanneer er huidproblemen ontstaan. Zoals een rode uitslag na chemo. De crème helpt je huid op meerdere manier, door deze te voeden en te hydrateren. De dubbele werking heeft je huid nodig, op deze manier kan het je huid een boost geven om deze te helpen herstellen. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en de crème is uitvoerig getest en veilig bevonden voor de gevoelige huid. De verzachtende crème kan meerdere keren per dag worden aangebracht.

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu