Sooth Face & Body Cream Top 4 ingrediënten

Sooth Face & Body Cream Top 4 ingrediënten

Top 4 ingrediënten in Sooth

 

Chemotherapie is een effectieve therapie tegen verschillende typen kanker. Het heeft helaas ook veel bijwerkingen, ook voor de huid. De meesten krijgen hierdoor een extreem droge huid. Een extreem droge huid trekt, jeukt en is ultra gevoelig. Labels in kleding, naadjes, beddengoed… alles kan ongemak of zelfs pijn geven. Met Sooth willen we dit ongemak zo snel mogelijk wegnemen. In dit artikel lees je welke top 4 ingrediënten je huid hierbij helpen.

 

Een gezonde huidflora is de allerbeste bescherming die er is. Het verzorgt de huid, beschermt je tegen de zon en vervuiling, heeft een anti-ageing en beschermt zelfs tegen huidkanker. Helaas wordt die belangrijke huidflora heel erg verstoord door chemotherapie. Sooth helpt je deze belangrijke huidflora weer te herstellen.

 

 

1. Prebiotica

Een veel onderzochte bijwerking is de verstoring in de darmflora. Veel patiënten krijgen van hun arts ook het advies om daarom prebiotica te gaan gebruiken. Een minder bekende flora is die van de huid, maar deze is vergelijkbaar met de darmflora. De huidflora bestaat uit 1.000 soorten micro-organismen die samen de huid gezond houden.

Gelukkig is het toevoegen van prebiotica aan uitwendige crèmes ook bewezen effectief bij het herstellen van de huidflora. Daarom hebben wij ervoor gekozen om natuurlijke prebiotica toe te voegen aan Sooth Face & Body Crème.

 

Onze prebiotica stamt af van de de plant cichorei.

Onze prebiotica stamt af van de de plant cichorei.

 

Lees meer over de werking van prebiotoica in het artikel: "Waarom kiezen voor een verzorgingsproduct waar natuurlijke prebiotica in zit?"

 

2. Baobab Olie

Als de bijnaam ‘Tree of Life’ het nog niet deed, dan zijn het zeker de eigenschappen van deze prachtige plantaardige olie. Het ingrediënt Baobab olie zit vol essentiële vetzuren, waaronder Omega 3 en 6 en heeft een hoog gehalte aan sterolen, linolzuur en linoleenzuur. Deze twee vetzuren helpen de huid snel herstellen.

Deze olie versterkt de huidbarrière, die meestal verstoord is bij een extreem droge huid. Het helpt de huid te hydrateren en gehydrateerd te houden.

De olie wordt geperst door een community in Afrika, die met de aanschaf van deze olie gesteund wordt.

Lees meer over de werking van baobab in het artikel: "Wat is Baobab olie en waarom is het zo goed voor je huid?"

 

3. Polysacchariden

Dit zijn gefermenteerde koolhydraten die onderzocht zijn aan de Universiteit van Brest in Frankrijk. Het verzacht gevoeligheid en irritatie direct op neurodermatologisch niveau tot wel 47%.

Naast dit onmiddellijke effect op de huid, hebben deze polysaccharide ook vochtinbrengende en collageen stimulerende werking op lange termijn. Als bonus geeft dit ingrediënt, de crème een heerlijk zacht huidgevoel.

 

4. Lipiden

Een van de ander belangrijk ingrediënt, zijn lipiden. De reden dat we plantaardige lipiden hebben toegevoegd aan Sooth Face & Body Crème is tweeledig. Enerzijds zijn lipiden voedsel voor de huidflora, anderzijds maakt het de huid zachter en helpt het de huid snel herstellen. Het herstelt de huid op natuurlijke wijze, omdat het ceramiden, phospholipiden, sterolen en triglyceriden bevat en dit ook natuurlijk in de huid voorkomt.

Lees meer over de werking van Lipiden in het artikel: "Wat zijn lipiden en waarom zijn ze zo goed voor je huid?"

 

Voordelen top 4 ingrediënten in Sooth

De natuurlijk ingrediënten in Sooth zorgen ervoor dat de crème geschikt is voor de droge en gevoelige huid. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Effectief bij het herstellen van de huidflora.
  • Het helpt de huid te hydrateren en gehydrateerd te houden.
  • Het verzacht gevoeligheid en irritatie direct.
  • Vochtinbrengende en collageen stimulerende werking op lange termijn.
  • Maakt de huid zachter en helpt het de huid snel herstellen.

Het verzorgen van je huid bij een chemobehandeling

Al deze prachtige ingrediënten zijn bij elkaar gebracht in de Sooth Face & Body Crème. Als je je afvraagt hoe je het beste voor je huid kan zorgen tijdens chemobehandeling, lees dan ons blog over huidverzorging. Hierin lees je onder andere: Hoe chemotherapie je huid kan beïnvloeden, wat je beter wel en niet kunt gebruiken en een aantal handige tips!

 

Foto door Sergey Zhesterev op Unsplash

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu