Wat zijn lipiden en waarom zijn ze zo goed voor je huid?

Wat zijn lipiden en waarom zijn ze zo goed voor je huid?

Lipiden komen van nature voor in je huid. Lipiden, ook wel ceramide genoemd, zijn vetten die ervoor zorgen dat je huid vocht vasthoudt. Het helpt om je huid zacht en soepel te houden. Bij een te kort aan lipiden in je huid, kunnen vervelende huidklachten ontstaan. Huidverzorgingsproducten met daaraan lipiden toegevoegd, kunnen helpen om je huid te hydrateren en er gezond uit laten zien.

 

Wat doen lipiden voor de huid?

Je huid bestaat voor 50% uit lipiden. Ze hebben unieke en bewezen anti-aging eigenschappen. De beste vergelijking, is die van stenen en cement. Hierbij zijn de lipiden het cement wat alles bij elkaar houdt en de basis legt voor een stevige muur. Dat is ook wat je wilt voor je huid, dat je huid stevig is en bestand tegen invloeden van buitenaf. Op deze manier helpen lipiden je huid om zacht en in goede conditie te blijven.

 

Lipiden en de droge huid?

Als je huid droog is, is de natuurlijke balans verstoord. De bovenste laag bevat te weinig vet (lipiden). Wanneer er te weinig lipiden zijn, ontstaan ​​er hele kleine scheurtjes in de bovenste laag van je huid, waardoor je huid niet genoeg vocht kan vasthouden en droog wordt. Hierdoor wordt je huid vaak letterlijk droog en ruw.

Lipiden in huidverzorgingsproducten kunnen helpen om je huid te voeden en te hydrateren. Het helpt om de hoeveelheid natuurlijke vetten in je huid weer op te bouwen. Hierdoor kan je huid haar gezonde staat terugkrijgen en blijft je huid stevig en soepel.

 

Kies voor huidverzorging met natuurlijke lipiden

Er zijn steeds meer huidverzorgingsproducten met huideigen stoffen te vinden, zoals lipiden of bijvoorbeeld prebiotica. De resultaten zijn vaak verbluffend.

Een belangrijk onderscheid tussen de verschillende merken en producten, zijn vaak de bron waaruit de ingrediënten (huideigen stoffen) verkregen zijn. Naast de natuurlijke varianten bestaan er ook chemische processen om synthetische lipiden te ontwikkelen.

Het is al lang bekend dat synthetische lipiden slecht in je huid worden opgenomen. Daarnaast mag je je afvragen, of je bij zo’n belangrijke ingrediënt wilt kiezen voor een synthetische stof.

De natuurlijke en vegan variant, worden op basis van planten gemaakt. Deze helpen het lipiden niveau in je huid te verhogen en deze sterker te maken.

 

Lipiden in Sooth Huidverzorging

Een van de belangrijkste ingrediënten in de verzorgingslijn van Sooth, zijn lipiden. De lipiden in Sooth herstellen je huid op natuurlijke wijze omdat het de huideigen stoffen ceramiden, phospholipiden, sterolen en triglyceriden bevat.

De verzorgingsproducten hebben dankzij de krachtige natuurlijke lipiden een tweedelige werking. Ten eerste voeden de lipiden de huid en helpt deze sterk te worden. Ten tweede maakt helpt het je huid snel te herstellen en maakt deze zachter

 

  

 

Verkom verlies van huideigen vetten

Naast het gebruiken van een huidverzorging met lipiden, die je helpen om de vetten in je huid weer aan te vullen. Is het ook verstandig om het verlies van vetten te voorkomen. Dit kan door een aantal dingen mee te nemen in de verzorging van je huid.

Een belangrijk moment waarop je huid veel vet verliest, is tijdens het douchen of baden. Probeer niet langer dan 10 minuten te douchen en gebruik liever lauw water dan warm. Eenmaal uit de douche, neem je tijd om je huid deppend af te drogen.

 

Voordelen huidverzorging met Lipiden

Omdat lipiden van nature in je huid voorkomen, vallen ze  onder de categorie "huideigen ingrediënten.” Dit maakt het een ideaal ingrediënt voor alle huidtypes. De voordelen van huidverzorging met lipiden zijn:

  • Het helpt om je huid te hydrateren
  • Beschermd je huid
  • Een zachtere en soepelere huid
  • Minder zichtbare lijntjes
  • Het helpt tegen een droge huid

 

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu