Natuurlijke huidverzorging voor een schilferige huid

Natuurlijke huidverzorging voor een schilferige huid

Een schilferige huid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder een droge huid.  Het kan er niet alleen onaangenaam uitzien, maar ook oncomfortabel en pijnlijk zijn. Schilfers kunnen ervoor zorgen dat je gaat krabben, dit is misschien wel de meest gehoorde en vervelendste klacht. Vooral omdat krabben ervoor kan zorgen dat je huid nog meer geïrriteerd raakt of rood wordt. Gelukkig zijn er natuurlijke huidverzorgingsproducten die kunnen helpen bij het verminderen van schilfers op je huid.

Waardoor ontstaat een schilferige huid?

Een schilferige huid kan wordt veroorzaakt door een droge huid. Als je huid droog is, raakt de natuurlijke balans verstoord. De bovenste laag van je huid bevat te weinig vet (lipiden). Hierdoor ontstaan ​​er hele kleine scheurtjes in de bovenste laag van je huid, waardoor je huid niet genoeg vocht kan vasthouden en droog wordt.

Een droge schilferige huid kan ontstaan door interne factoren en externe factoren, zoals:

  • Genetica
  • Hormonale veranderingen
  • Koude temperaturen
  • Warme douches
  • Gebruik van agressieve zeep of cosmetica
  • Medicijngebruik
  • Zwangerschap

Een schilferige huid kan leiden tot een droge, ruwe en geïrriteerde huid. Het kan ook jeuk, pijn en een branderig gevoel veroorzaken. Het kan de algehele uitstraling van de huid verminderen, wat kan leiden tot een lager zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Eindeloze cyclus van smeren, het komt iedere keer weer terug

Vaak kiezen mensen een vette crème bij de drogist, logisch want een droge huid heeft vet nodig. Alleen zitten in deze crèmes ook vaak stoffen die de huid weer uitdrogen, zoals bijvoorbeeld parfum of andere synthetisch stoffen. 

Daarnaast helpen deze crèmes je huid niet te herstellen, waardoor de huid de vetten uit de crème niet vast kan houden. Het eindresultaat is dat je met een droge huid blijf zitten en de schilfers iedere keer weer terug komen.


Natuurlijke huidverzorgingsproducten als oplossing

Gelukkig zijn er natuurlijke huidverzorgingsproducten die kunnen helpen bij het verminderen van een schilferige huid. Natuurlijke producten zijn vaak beter dan synthetische producten omdat ze geen schadelijke ingrediënten bevatten.

Natuurlijke producten zijn ook vaak duurzamer dan synthetische producten.

Sooth is speciaal ontwikkeld voor de droge huid en bevat alleen natuurlijke ingrediënten die kunnen helpen bij het verminderen van schilfers op de huid:

  • Baobab olie: deze staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en kan helpen om je huid te verzachten en te voeden.
  • Shea butter: Shea butter is een natuurlijke, plantaardige boter die afkomstig is van de Afrikaanse sheaboom. Het heeft uitstekende hydraterende eigenschappen die kunnen helpen om de huid te verzachten en te voeden.
  • Lipiden lipiden in Sooth herstellen je huid op natuurlijke wijze omdat het de huideigen stoffen ceramiden, phospholipiden, sterolen en triglyceriden bevat.

Zelf bij hardnekkige droge huidplekjes en schilfers, geeft Sooth resultaat. Het is een 100% natuurlijk vegan product.

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu