Shea Butter voor de Droge Huid

Shea Butter voor de Droge Huid

De producten gemaakt door Sooth bevatten zoveel mogelijk natuurlijke en huideigen ingrediënten. Dit om het herstellend vermogen van je huid te ondersteunen. Eén van de ingrediënten die we gebruiken in onze crèmes is Shea Butter. Wat deze butter doet met je huid en waarom het zo'n aanwinst is voor je (droge) huid lees je in dit blog.

Wat is de beste shea butter?

De beste Shea butter, ook bekend onder de naam shea boter of karitéboter, komt uit een boom die groeit in West-en Oost-Afrika. De Shea boom bevat vruchten met pit. Uit de pit wordt de butter vol vitamines en goede vetzuren vervaardigd,

Shea butter wordt veel gebruikt in de verzorgingsproducten van Sooth voor de droge huid. Dit ingrediënt wordt ingekocht bij een speciale community in Afrika. Zij behandelen de Shea Boom met veel zorg en respect. Vandaar dat het de beste shea butter is, 100% natuurlijk en biologisch. Op de de ingrediëntenlijst van Sooth staat shea butter vermeld als: Butyrospermum Parkii Butter

Noot waarvan de Shea Butter wordt gemaakt

 

Wat doet shea butter met je (droge) huid?

Shea Butter dringt diep in de huid door en maakt de huid zacht en soepel. De butter bevat een lang lijst van vitamines en vetzuren, een echte krachtpatser. Dit maakt het een ideaal ingrediënt voor de droge huid. Het voedt niet alleen de droge huid maar hydrateert deze ook. Daarnaast helpt het om de barrière functie van je huid te herstellen (heel belangrijk voor een gezonde en stralende huid). Daarom is het in de verzorgingsproducten van Sooth, een belangrijk bestanddeel om te helpen bij het herstellen van de droge huid.

Sooth huidverzorging met Shea Butter

Bij Sooth kun je meerdere producten vinden die 100% natuurlijke en biologische Shea Butter bevatten. De crèmes zijn zeer geschikt voor de (zeer) droge huid.

Welke vitamines zitten er in Shea Butter?

Zoals eerder benoemd zit de butter vol vitamines die helpen je huid zacht en mooi te houden. Zo is de butter rijk aan vitamines A, E & F en zit het vol goede vetzuren. Wat deze vitamines betekenen als het gaat om de verzorging van je huid, kun je hieronder lezen.

Vitamine A - Maakt je huid zacht en soepel. Het verbetert de elasticiteit en conditie van je huid.

Vitamine E - Natuurlijke anti-oxidant (werkt anti-aging) en helpt je huid om vocht vast te houden. Daarnaast helpt het ook voor een goede doorbloeding van je huid.

Vitamine F - Helpt je bij de hydratatie van je huid. Speelt daarnaast een grote rol om de droge en ruwe huid weer zacht te maken.

Duurzaam gewonnen ingrediënt

We zijn er trots op dat de Shea Butter die wij voor onze producten gebruiken, duurzaam gewonnen wordt. Dit ingrediënt wordt ingekocht bij een speciale community in Afrika. Zij behandelen de Shea Boom met veel zorg en respect. Door bij hen de butter in te kopen zijn we niet alleen verzekerd van de beste biologische shea buter maar ook dat we de lokale Afrikaanse gemeenschap ondersteunen.

Voordelen van Shea Butter in je huidverzorging

Alle voordelen van de butter op een rijtje:

  • Voedt en hydrateert je droge huid
  • Het ondersteunt het herstel van de huid barrière.
  • Rijk aan vitamines en vetzuren.
  • Het ingrediënt is 100% natuurlijk en biologisch
  • Verzacht de huid en verbetert de elasticiteit van de huid. 

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu