Wat is Baobab olie en waarom is het zo goed voor je huid?

Wat is Baobab olie en waarom is het zo goed voor je huid?

De baobabboom is een indrukwekkend en intrigerende boom. Deze kan 25 m hoog worden en staat bekend om zijn dikke stam, met een omtrek van soms wel tien meter. De boom groeit voornamelijk in Afrika en velen noemen het de levensboom (tree of life). De werking en zachtheid van de baobab olie hebben ervoor gezorgd dat het verwerkt is in de Face & Body Crème van Sooth.

Een geheimpje van achter de schermen bij Sooth:
De eerste testversie van onze crème miste iets, het moest de droge huid beter voeden. De baobab olie werd na goed onderzoek en overleg toegevoegd. De crème werd, dankzij de eigenschappen van deze prachtige plantaardige olie, rijker, vetter en zachter. We waren verkocht! Sindsdien bevat Sooth deze natuurlijke en biologische olie.

 

Hoe wordt baobab olie gemaakt?

De vruchten van de baobabboom worden gebruikt om de olie te maken, ze hebben ongeveer hetzelfde formaat als een kokosnoot en zijn ook eetbaar. De olie zelf wordt geperst uit de extreem harde zaden van de baobabvrucht. Het wordt koud geperst om de actieve biologische stoffen te beschermen. De olie is helder goudgeel en heeft een zuiverende en verzachtende werking.

Wat zijn de voordelen van baobabolie?

Een van de voordelen is dat de olie vol zit met proteïne en essentiële vetzuren, waaronder Omega 3, 6 en 9. Het bevat een hoog gehalte aan sterolen, linolzuur en linoleenzuur. Deze vetzuren helpen bij huidherstel. Een ander voordeel van deze olie is dat het hoge niveaus aan vitamine A, D, F en E bevat. Deze vitamines zijn ontzettend goed voor ons lichaam. Dit alles maakt dat de olie een zeer hydraterend, verzachtend en rustgevend werking heeft. 

Wat doet baobab olie voor de huid?

Boabab olie is zeer geschikt om een droge en beschadigde huid te helpen verzorgen. Het heeft een hydraterende werking en wordt snel opgenomen door de huid. Om het heel simpel te zeggen, de olie maakt je huid dus minder droog. En dat is stap 1. Waar de werking van veel oliën en vetten stopen, gaat de baobab olie verder. Stap 2 is, dat het ook bijdraagt aan je huidherstel en het verbeteren van je huidflora. Erg belangrijk om de huid zacht, mooi en gezond te maken. En dat merk je.

Duurzaam gewonnen

De Baobabboom is schaars. Het is dus belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze boom en het winnen van deze olie. De baobabolie die in Sooth wordt gebruikt is 100% natuurlijk, duurzaam en biologisch. We zijn er trots op dat we deze inkopen bij een speciale community in Afrika. Zij behandelen de baobabboom met veel zorg en respect. Door met hen samen te werken, zorgen we er daarnaast samen voor dat de lokale Afrikaanse gemeenschap gesteund wordt. En verhoogt het de inkomsten van deze gemeenschap op duurzame wijze.

Voordelen Baobab Olie

Alle voordelen van baobab olie op een rijtje en waarom het in de Sooth producten is verwerkt:

  • Helpt tegen een veelvoud van huidproblemen.
  • Voedt en hydrateert de droge huid
  • Verzacht de huid en verbetert de elasticiteit van de huid. 
  • Het ondersteunt het herstel van de huidflora.
  • Rijk aan antioxidanten, proteïne en vetzuren.
  • 100% natuurlijk en biologisch.

Foto door Nici Keil via Pixabay

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu