Hoe kies je een dagcrème voor droge huid?

Hoe kies je een dagcrème voor droge huid?

Wanneer je een droge huid hebt, functioneert je huid eigenlijk niet zoals deze van nature zou moeten. De droge huid voelt vaak onprettig aan en kan voor meerdere klachten zorgen. De bekendste klachten zijn een ruw gevoel, schilfers, harde/rode plekken en jeuk. Gerichte huidverzorging, zoals een dagcrème voor droge huid, kan helpen om je huid weer te herstellen.

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid kan meerdere oorzaken te hebben. Je kunt ermee geboren zijn, het kan ontstaan door veel douchen of baden en medicijngebruik. Ook kunnen weersomstandigheden een grote invloed hebben, vooral tijdens de winter hebben mensen vaker last van een droge huid. Maar naast al deze factoren kan een droge huid ook ontstaan door het verkeerd verzorgen van de huid.

De huidbarrière is bij een droge huid vaak verstoord en maakt vaak onvoldoende huidvetten aan. Je huid kan hierdoor de vochtvoorraad niet goed op peil houden. Het resultaat is dat je huid vet en vocht tekort komt en uitdroogt. Deze tekorten zorgen er ook voor dat de huid begint te jeuken. Een droge huid kan op meerdere plekken van je lichaam voorkomen, zoals je gezicht, benen en armen.

Wat is een goede dagcrème voor droge huid?

Het is een logische gedachte dat als je iets doen wilt tegen een droge huid, je er veel vet op smeert. Maar alleen een vette crème is niet voldoende als verzorging. Een verstoorde huidbarrière, die ontstaat bij een droge huid, kan het vet namelijk niet vasthouden. Je komt met een vette crème dus in een cyclus van oneindig smeren terecht en terugkomende klachten.

Een dagcrème voor droge huid moet dus beschikken over twee dingen:

  1. Huideigen stoffen (zoals probiotica) die helpen om je huidbarrière te versterken.
  2. Vetten en vocht die de huid op kan nemen.

Kies daarnaast al een dagcrème voor droge huid zonder parfum en alcohol. Deze ingrediënten drogen je huid alleen maar verder uit.

Sooth: dagcrème voor droge huid

Bij Sooth kun je meerdere producten vinden die geschikt zijn voor de  (zeer) droge huid.

  

Droge huid verzorgen: elke dag smeren

Om je droge huid te ondersteunen is het belangrijk om je droge huid elke dag in te smeren. Het liefst twee keer per dag, in de ochtend en in de avond. De droge huid heeft het namelijk nodig. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je eraan denkt om je huid in te smeren, na het douchen of badderen. Je natuurlijk vetlaag gaat er namelijk af tijdens het wassen. Dep je droge huid na het douchen droog en smeer je huid is wanneer deze nog ligt vochtig is voor de beste werking.

Conclusie dagcrème voor droge huid

Ter opsomming van dit artikel, de belangrijkste punten:

  • Een droge huid heeft een verstoorde huidbarrière waardoor deze vet en vocht slecht op kan nemen.
  • Met een vette crème kun je terecht komen in een cyclus van oneindig smeren terecht en terugkomende klachten.
  • Een dagcrème voor droge huid moet dus beschikken over twee dingen, huideigen stoffen, vetten en vocht.
  • Vermijd dagcrèmes met parfum en alcohol (deze drogen de huid juist uit).
  • Smeer je huid dagelijks in met een goede crème.

 

Foto door Angela Roma via Pexels

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu