Huiduitslag na medicijngebruik

Huiduitslag na medicijngebruik

Medicijngebruik, zoals antibiotica of chemotherapie kan je huid aantasten. Zo kun je last krijgen van rode huiduitslag maar ook van een hardere of strakkere huid. Vaak komt dit doordat de huid beschadigd raakt en uitdroogt. Dit kan zowel op het gezicht als elders op het lichaam ontstaan. Je huid kan tijdens medicijngebruik ook gevoeliger zijn voor zonlicht. Wanneer deze huidverandering ontstaat tijdens een behandeling, verschilt per persoon. Wel duurt de heling vaak langzaam.

De invloed van anitibiotica en chemo op je huid

Chemotherapie en antibiotica hebben invloed op de huidflora. Snel delende cellen zijn bijzonder gevoelig voor chemotherapie en daarmee dus ook je huidcellen. Na chemotherapie of antibiotica wordt de huid vaak overgevoelig en droog. Hierdoor kan er huiduitslag na chemo ontstaan, dit gaat vaak samen met een droge huid, die schilferig is. Er kunnen zich kleine (rode) knobbeltjes ontwikkelen die op acne lijken (maar dat niet zijn) en de huid kan gaan jeuken.

Wees gerust er zijn uitstekende verzorgingsproducten beschikbaar. Zoals Sooth die veilig is voor je huid en deze helpt herstellen.

  

Verzorgingstips rode huiduitslag 

Naast invloeden van buitenaf, is het ook belangrijk om te kijken naar je huidverzorgingsproducten. Hierbij een lijst met een aantal tips:

  • Als je plotseling rode huiduitslag of een puistje krijgt, gebruik dan geen acne-producten op je huid. Het maakt de zaak alleen maar erger.
  • Zorg ervoor dat je gebruikt maakt van producten zonder irriterende ingrediënten.
  • Gebruik geen gewone zeep of badschuim op je gezicht.
  • Kijk goed naar de houdbaarheid van je producten, cosmetica is korter houdbaar dan je denkt en je huid is nu veel minder resistent tegen bacteriën en schimmels.
  • Smeer je huid vaker in dan gemiddeld, je huid heeft nu extra hulp nodig.

Vermijd blootstelling aan de zon

Tijdens medicijngebruik wordt je huidflora extra gevoelig voor de zon, zeker als je last hebt van huiduitslag. Bescherm je huid tegen de zon, door zoveel mogelijk de blootstelling aan de zon te voorkomen. Als je toch in de zon loopt, bescherm je huid dan door altijd een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 20 of hoger te gebruiken. Maar ook door bedekkende kledij te dragen, ook voor je hoofd. Maak geen gebruik van de zonnebank.

Bescherm je huid tegen irritatie en beschadiging

Als je last hebt van huiduitslag na medicijngebruik is het belangrijk dat je je huid beschermd tegen verdere irritaties, beschadigingen en ontstekingen. Dit kun je doen door contact te vermijden met irriterende stoffen (reinigingsmiddelen): draag bijvoorbeeld handschoenen bij het afwassen of schoonmaken. Draag, om wondjes te voorkomen, handschoenen bij het werken in de tuin en bij andere taken.

Je huid verzorgen, Sooth helpt

De Face & Body Crème van Sooth speelt een belangrijke rol in de huidverzorging, zeker wanneer er huidproblemen ontstaan. De crème is vocht inbrengend en bevat ingrediënten die de huid voeden. Op deze manier helpt de crème om je huid te herstellen. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en de crème is uitvoerig getest en veilig bevonden voor de gevoelige huid. De verzachtende crème kan meerdere keren per dag worden aangebracht.

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu