9.000 redenen voor Sooth Huidverzorging tijdens chemo

9.000 redenen voor Sooth Huidverzorging tijdens chemo

We hebben 9000 redenen gehad om Sooth huidverzorging tijdens chemo te lanceren

Heb je je misschien wel eens afgevraagd of er voor Sooth, huidverzorging gericht op mensen met een droge huid door chemo, wel een markt is? Die vraag hebben we onszelf ook gesteld en we waren werkelijk in shock over de cijfers.

De start van ons bedrijf begon bij een whatsapp bericht. Priscilla Rolvers vroeg of we interesse hadden om een crème in de markt te zetten speciaal voor mensen met huidklachten door de chemotherapie.

Van zowel Sandra als Priscilla Jagroep kwam direct een ja! De kans om terug te kunnen geven. Het voelt als een geschenk. We zijn vol enthousiasme begonnen en dat doen we momenteel nog steeds. Maar is er wel een markt, vroegen we ons af?

Te veel mensen krijgen jaarlijks kanker

We gingen op zoek naar de cijfers en onze monden vielen open van verbazing. Jaarlijks krijgen 100.000 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. En dit cijfer stijgt.

Kanker is een ziekte die vooral op oudere leeftijd voorkomt: driekwart van hen was 60 jaar of ouder. Tien jaar na de diagnose is ongeveer de helft van de patiënten nog in leven.

Daarover nadenken voelde onwerkelijk. De cijfers zijn immens. Maar het sterkte ook ons gevoel over hoe graag we Sooth in de markt willen zetten!

Chemotherapie behandelingen met 400% gestegen

Ook het aantal mensen dat jaarlijks met chemotherapie wordt behandeld stijgt. Het aantal mensen is de afgelopen 10 jaar met 400% gestegen, tot momenteel 33.000 behandelingen met chemo per jaar.

De stijging in het aantal behandelingen met chemotherapie is te verklaren doordat deze behandeling bij steeds meer vormen en stadia van kanker wordt gegeven. Ook wordt chemotherapie steeds meer in combinatie met andere behandelingen gegeven.

30% krijgt last van ernstige huidproblemen door chemo

In onze persoonlijke omgeving hebben we gezien dat mensen die behandeld worden met chemotherapie, een extreem droge huid kunnen krijgen. Waren zij een uitzondering? We gingen op zoek en leerden dat zo’n 30% (9.000 mensen) last krijgen van hun huid. Tijdens de behandeling, maar ook een lange tijd daarna.

We hebben een enquête gehouden onder de doelgroep, om te horen van mensen die huidproblemen kregen. De verhalen en foto’s die we kregen waren die van een extreem droge huid, kloven, pijn en veel verdriet. Daarom brengen we Sooth op de markt, voor al die 9.000 mensen.

Sooth is gelanceerd op 31 oktober 2020

In 2020 hebben we Sooth gelanceerd. Ook al was het nu een vreemde tijd en was de toekomst wat meer onzeker dan normaal. We wilden mensen met deze klachten niet langer laten wachten. En we geloven in ons product en hoe deze werkt voor de (extreem) droge en gevoelige huid..

We zijn super trots op de crème die we gemaakt hebben en voelen ons gestrekt, elke dag weer, als we denken aan voor wie we het doen. We kunnen wel 9.000 redenen verzinnen!

Steun Sooth in haar ontwikkeling

En Sooth gaat verder, we zijn achter de schermen ook bezig met nog meer producten ontwikkelen. De mensen met huidproblemen door chemo vragen namelijk om veel meer speciale verzorgingsproducten dan nu wordt aangeboden. Steun ons en daarmee ook al die mensen die chemo ondergaan en enorm last van hun huid krijgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu