Droge huid bij mannen: 3 dingen die je kunt doen

Droge huid bij mannen: 3 dingen die je kunt doen

Heb je last van een droge en gevoelige huid, dit kun je niet altijd zien aan de huid maar wel voelen. Heb je een brandend gevoel? Voelt je huid heel strak aan of heb je last van een trekkend gevoel? Jeukt je huid? Dit zijn allemaal tekenen van een droge huid bij mannen. Een droge huid kan door meerdere oorzaken ontstaan. Je huid kan van nature droger zijn maar het kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden, medicijngebruik of chemo. Belangrijk bij de verzorging van een droge huid is een zachte crème die de huid voedt en ook helpt te herstellen. Dit zorgt ervoor dat het trekkerige gevoel verdwijnt en het goed is voor je huid.

Hoe ontstaat een droge huid bij mannen?

Een droge en-/of gevoelige huid bij mannen komt vaak voor. Bij een droge huid is de beschermlaag vaak aangetast (het microbioom). Je kunt een droge huid herkennen aan de volgende verschijnselen: jeuk, trekkend gevoel, roodheid, schilfers, irritaties door kleding en gevoeligheid. Wanneer je huid droog is wordt de beschermende functie minder. Waardoor er sneller onzuiverheden en fijne lijntjes ontstaan. Een droge huid bij mannen kan ontstaat door:

 • Genetisch bepaald, je hebt van nature een droge huid.
 • Veel douchen, baden en het gebruik van zeep.
 • Factoren van buitenaf, zoals zon maar ook kou en wind, verergeren een droge huid.
 • Vethoudende zalven die je huid niet voeden.
 • Je leeftijd, als je ouder wordt verliest je huid van nature meer vocht en wordt dus droger en gevoeliger.
 • Medicijngebruik of chemo. Zelfs als je nooit huidproblemen hebt gehad, heb je nu andere verzorging nodig dan vroeger.

Als de beschermlaag aangetast is, reageert de huid gevoeliger. Reinigen, scheren en verkeerde verzorgingsproducten kunnen je huid dan sneller irriteren.

De juiste verzorging voor jouw droge huid

Een droge huid kan voorkomen op zowel je gezicht als elders op het lichaam. Is jouw huid droog, dan is het belangrijk dat je een crème voor de droge huid gebruikt. Deze is namelijk speciaal voor jouw huidtype ontwikkeld. Kies voor een goede verzorging die je huid minder droog maakt en tegelijkertijd helpt te herstellen. Veel crèmes laten de huid namelijk alleen tijdelijk zacht aanvoelen maar doen niks om de droge huid te herstellen. Waardoor je dus in een cyclus van smeren terecht komt.

Als je op zoek gaat naar een crème voor de droge huid bij mannen, dan zijn dit goede ingrediënten die zowel je huid voeden als helpen bij het herstel:

 • Plantaardige oliën met essentiële vetzuren zoals boabab olie en shea boter.
 • Ingrediënten die actief de droge huid helpen te herstellen zijn prebiotica en lipiden. Zij vullen tekorten aan, waardoor de huid in balans komt.
   

Elke dag smeren

Wellicht doe je het al maar een droge huid mag je elke dag insmeren. Zowel in de ochtend als in de avond. De droge huid bij mannen heeft het nodig. Daarnaast is het aan te raden om je huid elke douchebeurt goed in te smeren. Onze natuurlijk vetlaag gaat eraf door het douchen en het gebruik van zeep en shampoo. Het beste kun je dit doen, als de huid nog licht vochtig is. Smeer je droge huid dus vooral elke dag in.

3 dingen die je kunt doen bij een droge huid

Ter opsomming van dit artikel, de drie belangrijkste dingen die je kunt doen bij een droge huid bij mannen zijn:

 • Elke dag smeren (ochtend en avond).
 • Insmeren na het douchen, wanneer de huid nog licht vochtig us.
 • Gebruiken van een voedende crème die tevens helpt de huid te herstellen.

Foto door Minervastudio via Pexels

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu