Huidproblemen na chemo en 7 tips wat je hiertegen kunt doen

Huidproblemen na chemo en 7 tips wat je hiertegen kunt doen

Alle behandelingen tegen kanker geven een verhoogd risico op het beschadigen van de huid. Je huid bestaat namelijk vooral uit “snel delende cellen” en juist deze huidcellen zijn gevoelig voor chemotherapie. Veel mensen krijgen al tijdens chemo huidklachten maar bij sommige ontstaan de huidproblemen na chemo.

Welke huidproblemen na chemo zijn er?

Door de behandelingen tegen kanker kan je huid droog, rood, harde, ruw en schilferig worden. Dit kan een trekkerig gevoel geven en de huid kan gaan jeuken. Bepaalde medicijnen die naast of ná de chemotherapie worden gebruikt, zoals het antihormoon tamoxifen, kunnen ook zorgen voor een droge huid. Ook kunnen er bultjes op je huid ontstaan (die op acne lijken). Dit kan ervoor zorgen dat je letterlijk niet meer fijn in je vel zit. Je huid ziet er anders uit dan je gewend bent en voelt ook nog eens onprettig aan. Je wilt hier vanaf!

Hoe lang duren bijwerkingen van chemo aan de huid?

In de regel wordt er gezegd dat de bijwerkingen van chemo aan de huid kort na de behandeling zelf stoppen. Toch hebben wij een ander beeld gezien als het gaat om huidproblemen na chemo. Doordat de huid op zo’n manier is beschadigd kan het lang duren om deze weer te herstellen. De kans is groot dat als je jouw huid niet behandeld, of met producten die niet geschikt zijn voor de met chemo behandelde huid, het lang kan duren.

Huidproblemen kunnen zwaar wegen en je radeloos maken. Het is daarom van belang om de huid zo gezond mogelijk te houden en proberen weer te herstellen.

Welke producten zijn geschikt voor huidproblemen na chemo?

Veel producten werken irriterend of maken je huid alleen voor een korte periode vet. Je huid komt met zulke producten helaas in een vicieuze cirkel en herstelt hierdoor niet. De jeuk en het trekkende gevoel blijft of komt vaak na een korte periode terug.

Met behulp van de juiste huidverzorging kun je de verergering van huidproblemen na chemo voorkomen. Tevens kan het helpen je huid te deels of volledig herstellen. De producten van Sooth zijn speciaal ontwikkeld voor de huid behandeld met chemo. Er zitten alleen ingrediënten in die veilig zijn en helpen je huidbarrière te versterken.

Weer een zachte huid met Sooth

Sooth is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van huidproblemen en hierdoor het gevoel van een soepele en zachte huid missen. De huid weer prettig laten aanvoelen kan een lange zoektocht zijn. Sooth is er om je te helpen. Wij geloven dat natuurlijke huidverzorging hiervoor de oplossing is. De crème is zo zacht dat het gebruikt kan worden door mensen waarvan de huid is aangetast door chemo of medicijngebruik.

Sooth dermatologisch getest, vegan en geschikt voor de zeer gevoelige huid. Sooth verzacht binnen 5 minuten een geïrriteerde en ultragevoelige huid.

  

7 tips om je huid te beschermen bij huidproblemen

Bescherm je huid zolang de behandeling tegen kanker duurt. Of bij huidproblemen na chemo tegen bijkomende irritaties, verwondingen en ontstekingen met deze 7 tips:

 1. Smeer je huid twee keer per dag in (met Sooth)
 2. Vermijd producten met parfum, SLS en andere synthetische stoffen.
 3. Vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan de zon.
 4. Scrub je huid niet.
 5. Draag bij schoonmaken het liefst handschoenen om contact te vermijden met schoonmaakmiddelen.
 6. Douche met lauw water en bij voorkeur niet te lang. Droog de huid deppend af met een handdoek.
 7. Smeer je huid altijd in na het douchen, badderen of zwemmen.

Voorbereiden van je huid op chemotherapie

Lees je dit artikel nu voordat je aan chemotherapie begint? Dan kun je ook overwegen om je huid alvast voor te bereiden op de behandeling. Voordat je begint met chemotherapie kun je namelijk alvast beginnen met het smeren van Sooth. Op deze manier geef je je huid al een extra buffer mee. Smeer dan ook vooral tijdens de behandeling door. Het liefst twee per dag om de huidbarrière te versterken.

Voordelen Sooth bij huidproblemen na chemo

 • De crème is geschikt voor de huid behandeld met chemotherapie.
 • Er zitten geen stoffen in die irriterend werken of niet geschikt zijn voor je huid.
 • Sooth verzacht binnen 5 minuten een geïrriteerde en ultragevoelige huid.
 • Dermatologisch getest.
 • Betrouwbaar en veilig.
 • Voel je weer goed in je eigen vel.

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu