Kanker heb je niet alleen

Kanker heb je niet alleen

Sandra (ontwerper van Sooth) heeft onlangs haar verhaal verteld in een zeer persoonlijke video. Ze vertelt hierin over een periode van vier jaar, waarin haar moeder kanker kreeg, geopereerd werd, kanker terugkreeg, chemo onderging, overleed en over haar nalatenschap die doorwerkt in Sooth. Wat duidelijk in de video naar voren komt is: kanker heb je niet alleen. Alle mensen om je heen worden geraakt als je kanker krijgt. Het verdriet heb je samen. De kracht om door te gaan heb je samen. Liefde heb je samen. Verlies heb je samen.

De nalatenschap, Sooth

Het eerste zaadje voor Sooth is eigenlijk geplant toen de moeder van Sandra, Netty, ongeneselijk ziek werd. Ze begon vol goede moed aan chemotherapie maar het brak haar en haar huid. Zelf slapen was door de pijn en jeuk moeilijk. Uit liefde voor Netty maakte Priscilla R. (cosmetic scientist Sooth) een comfortboter. Sandra vertelt in de video, dat zij zich goed kan herinneren hoe haar moeder een diepe zucht van verlichting slaakte toen ze het opsmeerde. Dit gevoel willen we verder delen, met mensen die in dezelfde situatie zitten. Daarom zijn we met zijn drieën Sooth begonnen.

De nalatenschap van Netty gaat ook door in de verpakking van Sooth. Haar liefde voor zowel glas in lood als de klaproos is in het ontwerp verwerkt.

Alles willen doen voor degene met kanker

Het verhaal van Sandra heeft veel herkenningspunten en ik denk voor vele mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Jaarlijks krijgen 100.000 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Toen mijn ouders (Priscilla J, marketeer van Sooth) vlak achter elkaar kanker kregen, hebben we met onze familie alles op alles gezet om samen tijd door te kunnen brengen. We hebben veel gelachen, stiekem gehuild en soms ook gekibbeld. Blijkbaar hoort dat er ook bij. Net zoals lange gesprekken en vele nieuwe ervaringen. Ik zal nooit vergeten hoe mijn ouders ons soms meer getroost hebben dan wij hun. Of de blik in hun ogen als ze zagen dat wij onze hoofden lieten hangen. Het was bovenmenselijk hoe sterk ze waren en onmenselijk om ze te zien lijden.

Ik was in die periode samen met mijn familie veel bezig met zoeken naar manieren om mijn ouders te helpen of het nu ging om hun comfort of plezier. Niet alleen de verzorging, je zoekt ook verder. Googlen wat je nog meer kunt doen. Uren zoeken naar dat ene nummer van vroeger wat zo mooi was, met een halve zin tekst. Een goed werkend scheerapparaat wat niet trekt als de verpleegkundige hem gebruikt. Een broek die niet zo knelt. Of de benen masseren die veel vocht vasthouden en gort droog zijn. Alles voor een glimlach of een moment van verlichting. Voor hen maar ook voor jezelf. Een verlichting van je eigen gevoel van machteloosheid, al is het maar even. Want ja, kanker heb je niet alleen.

De eerste bestellingen van de Sooth samples

Sooth is op 31 oktober 2020 gelanceerd. Maar toen we in april van dat jaar begonnen met het verspreiden van informatie over ons product op Facebook en Instagram, werd het duidelijk dat er mensen waren die Sooth eerder nodig hadden. Een spoedvergadering maakte duidelijk dat het ons allen aan het hart ging. Er kwam een sample fles van Sooth om diegene te helpen die het nodig hebben.

We hebben gesproken met de mensen die een sample flesje gekocht hebben. En wat blijkt? Het merendeel van de mensen die Sooth besteld hebben waren vrienden, familie, geliefden, dochters, zoons en buren. Ook zij waren op zoek naar een manier om een geliefde met kanker te helpen. Om hen verlichting te geven en ze te steunen. We kregen positieve berichten als ‘voor het eerst in maanden geen droge huid.’ Wetende hoeveel dat kan betekenen voor iemand, ik werd er emotioneel van. Heel eerlijk, werken bij Sooth gaat niet zonder soms een traan weg te pinken. Het blijft emotioneel voor ons om te zien hoe alles loopt en uitrolt. Bedankt allemaal voor de steun!

Als je Sooth Face & Body Crème zelf wilt proberen of wilt bestellen voor iemand in je omgeving, bestel dan nu gemakkelijk via onze site.

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu