Waarom allergeen- en parfumvrije huidverzorging?

Waarom allergeen- en parfumvrije huidverzorging?

In het merendeel van huidverzorgingsproducten zit parfum verwerkt. Logisch, want we houden allemaal van een lekker geurend product.  Vaak is het eerste wat mensen doen als ze een nieuwe crème krijgen, er even aan ruiken, ook om een eerste indruk te krijgen. Helaas is parfum wel een van de stoffen waarvan bekend is dat veel mensen er een huidreactie van krijgen. Sooth Face & Body Crème is een allergeen- en parfumvrije huidverzorging. Waarom en wat dat precies inhoudt lees je in dit artikel.

Wat betekent allergeenvrij?

De huid kan in principe een allergische reactie krijgen door allerlei ingrediënten, sommige mensen zijn zelf allergisch voor water. Toch worden de meeste gevoeligheid en huidreacties veroorzaakt door allergene ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Vooral ingrediënten zoals parabenen en parfum – die wettelijk zijn toegestaan - doen veel stof opwaaien. Dit omdat uit onderzoek steeds meer blijkt dat ze hormoon verstorend werken. Allergeenvrije ingrediënten daarentegen geven een lage kans op een allergische reactie en zijn zacht voor de huid.

Waarom parfumvrije huidverzorging?

Veel huidverzorgingsproducten bevatten parfum. Het vervelende is dat parfum niet goed is voor je huid en problemen kan veroorzaken. Zo kun je last krijgen van jeuk, roodheid en irritatie. Daarnaast maakt het je huid vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Terwijl je juist de huid wilt beschermen en sterker wilt maken. Daarom is het ook erg belangrijk om voor huidverzorging te kiezen die parfumvrij is. Vaak zit er aan parfumvrije producten wel een geur, dit komt door de natuurlijk geur die sommige ingrediënten hebben zoals bijvoorbeeld baobab olie.

   

Waarom is Sooth allergeen- en parfumvrije huidverzorging?

Sooth is ontstaan als crème voor huidproblemen bij chemotherapie. De crème is ontwikkeld door een van de experts op gebied van natuurlijke huidverzorging in Nederland. Ze heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van producten die zorgen voor een gezonde huid. Sooth is gemaakt zodat het de huid niet prikkelt maar juist kalmeert en verlicht. Dankzij de allergeenvrije ingrediënten, herstelt Sooth je huid en wordt deze zachter en sterker.

Zelfs voordat je al je chemotherapie behandelingen in gaat kun je beginnen met het smeren van, zodat je je huid al een extra buffer mee geeft.

Reukveranderingen bij chemotherapie

Maar er is nog een rede waarom er gekozen is voor parfumvrij. Bij mensen die chemo ondergaan, krijgt 66% te maken met reuk- en/of smaakveranderingen. Dit komt omdat chemotherapie de snel delende cellen aanvalt en de receptoren voor reuk zijn ook snel delende cellen. Hierdoor kunnen dingen anders ruiken dan vroeger of kun je bepaalde geuren opeens niet meer uitstaan. Zo kun je opeens misselijk worden van je favoriet geurtje of bodylotion. Om deze reactie zoveel mogelijk te voorkomen is de Sooth Face & Body Crème parfumvrij.

De elleboogplooitest

Twijfel je of je allergisch bent voor een huidverzorgingsproduct? Of voor de allergeen- en parfumvrije huidverzorging van Sooth? Doe dan eerst altijd de ellenboogplooitest, zodat je zeker weet of je het product kun verdragen. Wanneer er binnen 24 uur geen reactie optreedt, kun je het product gebruiken.

Voordelen allergeen- en parfumvrije huidverzorging

  • Is zacht voor je huid.
  • Geeft je een lagere kans op een allergische reactie.
  • Heeft een milde natuurlijke geur (door de ingrediënten).
  • Prikkelt je huid niet maar kalmeert en verlicht.

 Photo door Karolina Grabowska via Pexels

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu