Verzorgingsproducten bij chemo

Verzorgingsproducten bij chemo

Er gebeurt veel met je huid tijdens chemotherapie. Vaak wordt je huid droog, kan deze gaan schilferen en kun je last krijgen van overgevoeligheid. Je huid kan trekkerig aanvoelen en jeuken. Wij merken dat mensen vrij lang rond blijven lopen met deze klachten of producten kopen die niks voor de huid doen. Terwijl het wel belangrijk kan zijn om te investeren in goede huidverzorging. Hier gaan we in dit artikel over verzorgingsproducten bij chemo meer op in.

Waarschijnlijk denk je bij chemotherapie niet direct aan huidverzorging. Echter, je huid is een van de grootste organen van het menselijk lichaam. Het beschermd je lichaam tegen invloeden van buitenaf (barrièrefunctie). Wanneer door chemotherapie je huid en je immuunsysteem kwetsbaarder worden, vormen externe invloeden meer risico. Zo kan een wondje een grotere risico worden en sneller leiden tot een infectie dan normaal. Daarnaast zorgt een soepele huid voor meer comfort. Daarom kan het een groot verschil maken als je de huid goed verzorgd tijdens chemo.

Je dagelijks verzorgingsproducten bij chemo

We horen vaak van mensen dat ze hun dagelijkse verzorgingsproducten, tijdens chemo niet fijn meer vinden. De geur staat ze tegen, ze krijgen huidirritaties en ook hebben de producten niet meer het gewenste effect. Namelijk een zachte en gezond uitziende huid. Tijdens chemotherapie komt je dagelijkse verzorging waarschijnlijk onder een vergrootglas te liggen. Welke ingrediënten kun je gebruiken, wat is veilig en welke middeltjes kun je beter vermijden? Maar waar begin je je zoektocht naar een goed werkend verzorgingsproduct bij chemo en hoe maak je een keuze?

Wees gerust er zijn uitstekende natuurlijke producten beschikbaar. Speciaal voor mensen die chemotherapie ondergaan. Zoals Sooth die zacht is voor je huid, deze voedt en verzorgd.

 

Hoe kan chemo de huid aantasten?

Laten we eerst uitleggen hoe het komt dat chemo je huid aantast. Chemo tast zowel de huid van je gezicht, handen en voeten als de rest van je lichaam aan. Kort door de bocht gezegd: je huid bevat snel delende cellen en chemotherapie tast snel delende cellen aan. Vandaar dat door chemo je huid kan gaan veranderen en droog wordt.

Nu wat uitgebreider: Je lichaam produceert normaal gesproken continu nieuwe cellen die omhoog worden geduwd naar de oppervlakte van je huid. Dit verhard en vormt zo je huid (hoornlaag). Tijdens chemotherapie worden er minder nieuwe cellen aangemaakt. Je huid wordt daardoor dunner, droger en kwetsbaarder. Dit kan zorgen voor pijn, irritaties en zelfs kloven aan je huid. Het belang van het uitkiezen van goede verzorgingsproducten bij chemo, om je huid te verzorgen wordt hierdoor veel groter.

Verzorgingsproducten bij chemo, wat te vermijden?

Wat we voor elk huidtype adviseren, geldt in het bijzonder voor mensen die behandeld worden met chemo, vermijd in je verzorgingsproducten irriterende ingrediënten. Pak dus niet zomaar een “potje vet” uit de winkel maar zoek een product met zorg uit en let op de ingrediënten. Ingrediënten die irriterende kunnen werken zijn:

Dit geldt niet alleen voor crèmes maar ook voor zeep en cosmetica. Was daarnaast je huid voorzichtig en wrijf niet te hard (niet scrubben), ook niet bij het afdrogen. Hiermee kun je verdere uitdroging van je huid, irritaties en schilfertjes voorkomen.

Huid voorbereiden op chemo

Het is mogelijk om je huid, voordat je aan de chemotherapie begint, alvast extra te verzorgen. Je bereidt je huid zo als ware voor op de chemo door de barrièrefunctie van je huid te versterken. Hierbij kunnen verzorgingsproducten, die je huidflora en huidbarrière helpen herstellen een belangrijke rol spelen. Daarnaast helpt het natuurlijk ook om goed te eten, voldoende te drinken en te bewegen, indien dit mogelijk is. Goede huidverzorgingsproducten kun je zo vaak smeren als nodig is.

Natuurlijke verzorgingsproducten bij chemo

Je hoort steeds meer geluiden dat het verstandig is om natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken, zeker voor mensen die kanker hebben en-/of chemo ondergaan. Wat belangrijk is om te onthouden over Sooth, is dat deze crème specifiek is gemaakt voor mensen die chemo ondergaan. Elk ingrediënt is speciaal geselecteerd en 100% natuurlijk. Geen van de irriterende ingrediënten die we eerder hebben genoemd komen in ons product voor.

Dankzij de baobab olie en prebiotica voedt de Sooth Face & Body crème je huid en maakt deze de barrièrefunctie van je huid sterk. 

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu