Waarom wordt er water toegevoegd aan Sooth?

Waarom wordt er water toegevoegd aan Sooth?

Waarom wordt er water toegevoegd aan Sooth?

Bovenaan de ingrediëntenlijst van de Sooth Face & Body Crème staan water (aqua) en baobab olie (Adansonia Digitata Seed Oil). Wellicht vraag je jezelf af, waarom er water wordt toegevoegd aan Sooth? Doet dit ook iets voor je huid? Werkt het hydraterend? En wat is de rol van de baobab olie?

Water heeft geen hydraterende werking

Water wordt vaak in verband gebracht met een gezonde huid. Het is dus een normale gedachte dat het een hydraterende werking op de huid heeft. Maar water op de huid hydrateert niet, het onttrekt juist het vocht. Het duidelijkste voorbeeld hiervoor zijn rimpelige vingertoppen als je uit bad komt. Het water wat in de Sooth Face & Body Crème zit, verhoogt het vochtgehalte van je huid dus niet.

  

Waarom zit er water in Sooth?

Water in een verzorgingsproduct geeft de huid direct een fijn gevoel. Daarnaast zorgt het ervoor dat onze crème soepel smeert. Zoals je hebt kunnen lezen, wordt dit niet gebruikt om de huid te hydrateren. Hiervoor worden andere actieve ingrediënten gebruikt, die baat hebben bij water. Water is namelijk ook een oplosmiddel, waardoor de actieve ingrediënten toegevoegd kunnen worden aan de crème.

Het soort water wat voor Sooth gebruikt wordt

In Sooth zit geen gewoon kraanwater, er wordt gedestilleerd water gebruikt. Een erg belangrijk onderscheid, aangezien bacteriën zich erg snel nestelen in waterige texturen. Kraanwater in een verzorgingsproduct zou ervoor zorgen dat deze snel bederft. Daarnaast bevat kraanwater kalk en mineralen wat je huid niet ten goede komt. Daarom is er gekozen voor gezuiverd en gedestilleerd water.

Baobab olie en glycerine

Een glanzende en een gezond uitziende huid, bevat vaak voldoende vocht. De kunst is om de vocht in de huid zo lang mogelijk vast te houden. Of om vocht proberen toe te voegen aan de huid. Je huid kan pas goed vocht vasthouden als de huidbarrière in orde is. De vetzuren in de baobab olie helpen hierbij. Daarnaast maakt Sooth ook gebruik van het natuurlijk ingrediënt glycerine. Dit geeft een geweldig vochtbindend effect aan de crème waardoor vocht minder snel verdampt uit de huid. 

Foto door Berend de Kort via Pexels

★★★★★
★★★★★
★★★★★
★★★★★

Sooth Huidverzorging

v Voor normale tot zeer droge huid

v 100% Natuurlijke ingrediënten

v Parfumvrij en vegan

v Met huideigen stoffen voor het beste resultaat

v Veilig voor mensen die chemo ondergaan

v Voor overdag en ’s avonds

Shop nu